2021-09-14 15:38:41• hírek • Agerpres

A járvány gyerekekre gyakorolt pszichológiai hatásait is csökkentő országos programot indít a kormány

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Románia a világon elsők között vezet be olyan országos programot, amely a koronavírus-járvány kiskorúakra gyakorolt pszichológiai hatásainak csökkentésére is megoldásokat nyújt - jelentette be kedden Florin Cîţu.

A miniszterelnök a 'Gondoskodunk a gyerekekről' elnevezésű program lebonyolításáról szóló sürgősségirendelet-tervezet ismertetésén vett részt. Közlése szerint a jogszabályt várhatóan jövő héten fogadja el a kormány.

Florin Cîţu elmondta, hogy a programot közintézmények és civil szervezetek szakértői dolgozták ki a szülők és a gyerekek bevonásával. Jelentőségét szerinte növeli, hogy éppen akkor indítják el, amikor a legnagyobb szükség volt rá, mert a világjárvánnyal járó korlátozások a kiskorúak lelkivilágára is hatással voltak.

A kormányfő tájékoztatása szerint a program ingyenes pszichológiai tanácsadást biztosít gyermekek számára, a szülőknek és a szakembereknek pedig segítséget nyújt a gyermekek pszichoemocionális szükségleteinek ellátáshoz. Mindezek mellett megoldásokat kínál a gyermekek elleni kiberbűnözés leküzdésére is - tette hozzá Cîţu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: